Pauk služba počela sa radom

Pauk” služba od ponedeljka ponovo funkcioniše u Kikindi. Kako ističu u Parking službi nije cilj da se uvede represivna mera nego suprotno.

-Namera je da uspostavimo elementarni red na javnim parkinzima. Biće uklanjana vozila koja su parkirana na zelenim površinama, kao i ona koja blokiraju protivpožarne prolaze oko zgrada. Najviše vozila na zelenim površinama ima u delu ulice Svetozara Miletića od Osnovnog suda do OŠ “Đure Jakšić”, kao i u ulici Uglješe Terzina od Suda do restorana “Rajska oaza” – istakao je Željko Pažin, šef službe Parkinga.

Cene usluga parkinga najniže su u Srbiji, tvrdi Pažin i dodaje da su niže i od onih koje je propisalo Ministarstvo trgovine. Evo šta građani treba da urade ukoliko im pauk odnese vozilo.

-Treba da se obrate parking službi ili Auto-centru “Fodor” koja uslužno odvozi nepropisno parkirane automobile na adresi Zmaj Jovina 110. Cene su kategorizovane u zavisnosti od težine – kaže Pažin.

Nepropisno parkirana vozila odnosiće se po nalogu MUP-a, komunalne inspekcije i ovlašćenog privrednog društva. Cena za vozilo do 800 kilograma je 3.000 dinara, od 801 do 1.330 kilograma je 3.600, od 1.331 do 1.900 kilograma iznosi 5.400 i za vozilo od 1.901 kilogram i više plaća se 7.800 dinara. Ležarina za svaki naredni dan nakon odnošenja je 500 dinara.