Papirna škrinja Mokrinčanke Radojke Biber izazvala veliko interesovanje

Izložba ručnih radova, ukrasnih i upotrebnih predmeta, koje su izradile članice udruženja “Mokrinčanke” otvorena je i smeštena u renoviranom Omladinskom domu, u Mokrinu. Kako je navela članica “Mokrinčanki”, Darinka Maljugić, predmeti su unikatna dela, koje su Ružica Nedeljkov, zatim Branislava i Zora Badrljica, kao i Milica Njari i Radojka Biber izradile u kućnoj radinosti i predstavljaju odraz ličnog senzibiliteta i talenta. Velika sala Omladinskog doma, kako je Maljugić dodala, u potpunosti je prilagođena za izložbu.

Tehnika, koja se često koristi prilikom pravljenja i stvaranja maštovitih predmeta, ali i onih koji mogu imati upotrebnu vrednost svakako je dekupaž. Tom tehnikom se koristi i Branislava Badrljica, koja ističe i da joj je mama glavna podrška ali i pomoćnik.

Najviše zanimanja svakako je izazvao sanduk za posteljinu, ili kartonska škrinja, koju je izradila Radojka Biber. Ova vredna žiteljka Mokrina već je poznata po pravljenju raznih predmeta od najlon kesica. O mašti i vrlo velikom talentu saznali su i van granica, ali papirna škrinja za posteljinu, koju je Biber napravila od 1800 papirnih štapića, posebno je zanimljiva i gotovo za neverovati. Naime, sve svoje rukotvorine, koje je planirala da ponese na izložbu, Radojka je stavila u sanduk, koji je zatim natovarila  u ručna kolica i tako ih dopremila do Omladinskog doma. Izložba, čija će postavka biti u Omladinskom domu, tokom uskršnje manifestacije je deo projekta „Izrada suvenira za vaskršnje svečanosti“, koji finansira grad Kikinda.