Panonska inicijativa u užem izboru za nagradu za najbolju socijalno inventivnu ideju u Srbiji

Lokalna organizacija Panonska inicijativa je jedna od četvoro finalista koji su ušli u najuži krug za osvajanje nagrade za najbolju socijalno inventivnu ideju u Srbiji. Takmičenje sprovodi organizacija Smart Start, koja je nakon uvida u sve dospele ideje, odlučila da projekat Panonske inicijative uđe u najuži izbor za ovu prestižnu nagradu.

Nekadašnja Kikindska inicijativa mladih, koja danas nosi ime Panonska inicijativa, osmislila je projekat koji bi trebalo da reši određeni problem u lokalnoj ili široj društvenoj zajednici.

-Mi smo se ovog puta odlučili da to bude problem nezaposlenosti mladih, koji je svuda prisutan. Rešili smo da predložimo nešto kreativno, što i jeste cilj konkursa. Čitav projekat je finansiran od strane Evropske Unije, uz nameru da se kroz minimalna sredstva stvari u lokalnoj sredini pokrenu na bolje, rekla je Dragana Dukić iz Panonske inicijative.

Projekat Panoske inicijative nosi naziv „Inkubator ideja“. Cilj je da se mladi, koji imaju određena znanja i veštine, a kojih u Kikindi ima mnogo, zaposle i ostvaruju zasluženu zaradu.

U okviru ovog projekta održavale bi se radionice o samozapošljavanju i razvijanju sopstvenih kapaciteta. Krajnji cilj je da se mladi osamostale, shvate kako funkiconiše tržište rada i kome mogu da plasiraju svoje usluge. Svi ovi poslovi vrede mnogo više nego što se inače plaćaju. Želja svih je da se to promeni i zato je važno da ovaj projekat uspe.

Glasanje se odvija putem web portala organizacije Smart Start i preko njene Facebook stranice i traje do 12. februara. Naša sagovornica tvrdi da bi pobeda Panonske inicijative na ovom konkursu bila u interesu svih Kikinđana.