Paketići za decu ratnih veterana

Već nekoliko godina za redom Srpski ratni veterani Kikinda pred kraj prazničnog perioda organizuje dodelu paketića za decu svojih članova. I ovoga puta svečanost za najmlađe upriličena je u sali Narodnog pozorišta.

-Sada već tradicionalno, četrvtu godinu za redom, organizujemo dodelu paketića za decu ratnih veterana. Ove godine uspeli smo da obezbedimo 150 paketića. Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli u realizaciji ove ideje. Istakao bih Narodno pozorište, kompaniju Swisslion i posebno bih se zahvalio PU „Dragoljub Udicki“, odnosno vaspitačima vrtića „Kolibri“, koji će izvesti predstavu „Pepeljuga“, kaže Vladimir Radojčić ispred Udruženja Srpski ratni veterani Kikinda.

Tradicija da se paketići dodeljuju uoči pravoslavne Nove godine ima i svoje praktične razloge.

-Sada ima više slobodnog prostora i lakše nam je da okupimo ljude i da ih organizujemo kada nije velika gužva kao što obično bude u periodu Nove godine. Većina institucija tada ne radi, pa je ovo spoj lepog i korisnog. Pre svega, trudimo se da ispoštujemo našu tradiciju, koje se sve manje sećamo. Srpski ratni veterani inače u svom Statutu, osim što se bave pobošljanjem položaja ratnih veterana, neguju i kulturnu tradiciju našeg naroda, dodaje Radojčić.

Paketići su, kao i uvek, namenjeni deci različitog starosnog doba.

-Tu spadaju i oni koji su rođeni 2017. godine, a ima ih desetak, sve do dece do 10 godina. Mislim da će, pored paketića, decu ipak najviše obradovati i nasmejati predstava, zaključuje naš sagovornik.

U želji da im 2018. godina bude ispunjena zdravljem, srećom, ljubavlju i mirom, Srpskim ratnim veteranima pridružile su se i vaspitačice vrtića „Kolibri“ PU „Dragoljub Udicki“, koje su za mališane izvele nešto drugačiju „Pepeljugu“.