Ove sezone 86.000 posetilaca na otvorenim bazenim SC “Jezero”

Tokom ove letnje sezone, koja je na izmaku, 86.000 posetilaca je boravilo na otvorenim bazenima SC Jezero u Banatskom Velikom Selu i u Kikindi.  Dugo i toplo leto rezultiralo je sa više od devedeset radnih dana, u toku sezone, na SC „Jezero“. Svi uslovi su bili maksimalno ispoštovani, a i bilans što se tiče prodatih karata i iskorišćenosti kapaciteta je ove godina na vrlo visokom nivou, rekao je direktor centra Slobodan Marinkov i dodao

-Samo tri dana smo imali prekid, a više od devesedet dana smo radili, što je  nezapamćena sezona, kada je leto u pitanju. Sudeći prema reakcijama posetilaca svi su bili zadovoljni. Još je bolji podatak da ni spasilačka, ni lekarska ekipa nije morala da intereveniše, što znači da nije bilo povreda. Bakteriološki i hemijski je voda bila potpuno ispravna, tokom celog leta.

 

Letnja sezona otvorenih bazena prestaje u BVS  3.septembra, zbog nastavka rekonstrukcije, dok će u Kikindi desetog septembra biti poslednji dan na otvorenim bazenima, kako bi moglo da se uradi generalna priprema za sezonu u zatvorenim bazenima.

-Karte, sve neiskorišćene mogu se iskoristiti do kraja godine. Metod elektronskih čitača ćemo nastaviti i tokom sledeće godine. Tokom leta na otvorenim bazenima organizovano je dosta sportskih, ali i kulturnih sadržaja, koji su realizovani u saradnji sa loklnom samouptravom

 

Kako je naveo Marinkov, 86.000 posetilaca u toku ove sezone, je podosta velik broj. Dnevno je najviše bilo ok 2500 posetilaca i to u danima vikenda. Inače ovoga leta su u Omladinskom naselju i koresteći zatvorene i otvorene bazeni bili sportisti iz Rusije. Organizovani su kontrilni, pripremni i sparing treninzi, a gostovali su i vaterpolisti iz Irana, Kanade Rusije, Mađarske, Crne Gore, kao i više timova i ekipa iz Srbije, te je ova sezona jedna od vrlo dobrih za SC Jezero, a samim tim i grad.

 

Kako je naš sagovornik obećao u planu je da i sledećeg leta na otvorenim bazenima ponovo bude organizovan jedan deo Kikindskog leta, kao poseban segment „Igara na vodi“ na opšte oduševljenje sugrađana.