“Ovčarski dani” četvrti put na Starom jezeru

Novooformljeno kikindsko udruženje “Banatski kulinari” nastavili su tradiciju organizacije “Ovčarskih dana” na Starom jezeru. Ovoga puta je blizu 15 ekipa pravilo ovčarski paprikaš, uživalo u pesmi, zanimljivim aromama, ali pre svega u druženju. Kako je naveo predsednik udruženja, Dušan Lukin, iako je organizacija podosta naporna zadovoljstvo je videti ekipe, koje se druže i trude da naprave što bolji paprikaš:

-Nakon tri godine, od kada su u Kikindi pokrenuti “Ovčarski dani” poprimili su obeležje tradicije. Članovi udruženja “Banatski kulinari” nastavili su da okupiljaju prijatelje i ljubitelje dobrog zalogaja na jednom mestu, u okviru manifestacije, a namera nam je da ovu manifestaciju svake godine u ovom periodu organizujemo na Starom jezeru. Jedino još da Kikinđani odgovore na pravi način, mislim svojim dolaskom.

 

Da bi se napravio dobar ovčarski paprikaš, najbitnije je da se prepozna aroma onoga što se kuva, pri čemu se misli na samo meso. Uzgoj ovaca u ovom kraju sve više napreduje, pa je Ideja o organizaciji “Ovčarskih dana” nametnula samu sebe.

 

Kada se spoje gurmanluk sa sportskim duhom, onda ne postoji bojazan o posledicama masne hrane. Kikindsa ekupa u svojim redovima ima poznata imena iz sveta sporta. Ovoga puta su organizatori osmislili manifestaciju, tako da su učesnici mogli da se postave na mesta, koja sami odrede pa nije klasičnog okupljanja u samo jednom delu prostoru. Lepo vreme, dobra atmosfera, prijateljsko druženje ekipa pri čemu pobednička titula nije bila naročito bitna, obeležje su ovog četvrtog okupljanja ljubitelja dobrog zalogaja u okviru “Ovčarskih dana”.