Otvoreno adaptirano dvorište vrtića “Bambi”

Deca iz vrtića “Bambi” imaju puno bolje uslove nego što je to bilo u ranijem periodu. Potpuno rekonstruisano dvorište osim za igru služiće i za mnogobrojne aktivnosti koje će se realizovati zajedno sa vaspitačima. Dvorište u kojem su deca boravila do sada bilo je neuslovno i nebezbedno jer je postojala opasnost da se sruši zid do susedne kuće. Stoga je uređenje bilo na listi prioriteta Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki”.

-Zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave deca vrtića “Bambi” imaju divan prostor. U radove j uloženo 2,2 miliona dinara, a oni su podrazumevali: izgradnju zida do komšijskog placa, sanaciju zemlje, sadnju nove trave, uređenje postojećih i kupovinu novih sprava za igranje. Oko 80 odsto dečijeg mobilijara je novo. Sada je ovo prostor u kojem deca mogu kvalitetno da provedu vreme – istakla je Stanislava Hranjak, pomoćnica gradonačelnika.

U ime dece, roditelja i zaposlenih zahvalila se glavna vaspitačica Zora Radujko.

-U vrtiću “Bambi”, koji je za poludnevni boravak, ima 85 dece. Novo dvorište će nam jako puno značiti. Deca su prezadovoljna jer travu nismo imali više od dve decenije – rekla je Zora Radujko, glavna vaspitačica.

Unutrašnjost “Bambija” renovirana je ranijih godina, a u planu gradske uprave je uređenje svih vrtića u kojima su neophodni radovi.