Otvoreni bazeni dostupni građanima i tokom septembra

Otvoreni bazeni dostupni građanima i tokom septembra

Iako se sezona na otvorenim bazenima Sportskog centra „Jezero“ završava četvrtog septembra, kupači će moći da iskoriste sunčane dane i ubuduće. Sve dok postoje vremenski uslovi, posetioci bazena će moći da izađu na otvorena kupališta kroz recepciju zatvorenih bazena do kraja septembra. Takođe, neiskorišćene karte, biće u upotrebi sve do kraja kalendarske godine i važiće za zatvorene bazene.
Slobodan Marinkov, direktor Sportskog centra „Jezero“, navodi da sezona nije dosegla nivo od prošle godine, kada je u pitanju broj posetilaca. Vremenski uslovi nisu išli na ruku kupačima kao u prethodnoj sezoni, a dodatni razlog smanjene posete na bazenima u Banatskom Velikom Selu je i otvaranje bazena u Srpskoj Crnji.
-Prošla godina je bila nezapamćeno dobra kada su u pitanju posete otvorenim bazenima. Vremenski uslovi nam nisu dopuštali da i ove godine ostvarimo posetu kao prethodne, ali zato beležimo visoku posećenost sportista našem kompleksu – izjavio je Slobodan Marinkov.
Rusi, Kazahstanci i drugi mladi vaterpolisti iz istočne Evrope, bili su skoro mesec i po dana na bazenima SC „Jezero“, a održani su i međunarodni turniri u vaterpolu i rukometu. Izgradnja Omladinskog naselja, podigla je rejting Sportskog centra među sportskim klubovima koji traže pogodne uslove za održavanje treninga i letnjih priprema.
– Sportistima je sve na dohvat ruke, i smeštaj i hrana, ali i bazeni i sportski tereni. Zbog toga je Kikinda sve popularnija među klubovima koji traže idealno mesto da se pripreme za takmičarsku sezonu – rekao je Slobodan Marinkov, koji navodi da su neki sportski klubovi iz Holandije i Makedonije već rezervisali svoje mesto za narednu godinu.