Otvorene 24. „Zmajeve dečije igre“

Prvi dan 24. „Zmajevih dečijih igara“ obeležili su kreativne radionice, koje su se održavale na platuo ispred Kulturnog centra. Kikindski školarci tako su se okušali u izradi nakita i sveća, slaganju 3D pazli i u likovnom stvaralaštvu. „Zmajeve dečije igre“ posvećene su najmlađima.

Zmajeve dečije igre“ trajaće dva dana i biće sadržajno veoma raznolike:

-Ove godine slavimo 24 godine od postojanja „Zmajevih dečijih igara“ u Kikindi. S ponosom možemo da kažemo da je naš grad jedini pored Novog Sada koji još uvek održava ovu manifestaciju. Krenuli smo sa radionicama, a u 17 sati počinje koncert učenika OMŠ „Slobodan Malbaški“. Sat vremena kasnije biće upriličena izložba slika „Licem u lice“ Ranka Guzine. Sutra u 10 sati počinje koncert Branimira Rosića „Avanture leteće gitare“, u 12 sati će biti organizovan kviz za učenike 5. i 6. razreda i u 15 sati imamo centralnu priredbu, na kojoj će učestvovati Tode Nikoletić, Dejan Aleksić, Dušan Pop Đurđev, Branimir Rosić i Goran Novakov, kaže v.d. direktorice Kulturnog centra Tanja Nožica.

Deca se od najranijeg doba uče pesmama poznatog čika Jove Zmaja, te je manifestacija poput ove odličan povod da se svi mi podsetimo njegovog lika i dela. Ove godine „Zmajeve dečije igre“ organizovane su pod sloganom „Deco moja svekolika, počuvajte svog jezika“, da bi se najmlađima predočilo koliko je važno da i u ovom modernom vremenu ne zaborave na lepotu srpskog jezika.