Otvoren novi most na Starom jezeru

Otvoren novi most  na Starom jezeru

U prisustvu mnogobrojnih građana i predstavnika lokalne samouprave gradonačelnik Pavle Markov otvorio je most na Starom jezeru. Ovom investicijom stvorena je ambijentalna celina u centru grada, a za Kikindu ovo je veoma važan projekat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Ovaj projekat nije važan samo zbog toga što omogućava stanovnicima dela prvog rejona da brže dođu do SC “Jezero” i Starog jezera nego je bitno da očuvamo blago koje naša Kikinda ima. Staro jezero potencijal je za budući razvoj grada – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

Izgradnjom dva mosta završena je prava faza od četiri koliko je predviđeno za kompletno uređenja Starog jezera. Novi most spaja Staro jezero sa SC “Jezero”, a deo je velikog projekta koji je izradila arhitekta Aranka Blat.

-Ovaj projekat nije važan samo zbog toga što omogućava stanovnicima dela prvog rejona da brže dođu do SC “Jezero” i Starog jezera nego je bitno da očuvamo blago koje naša Kikinda ima. Staro jezero potencijal je za budući razvoj grada – dodao je Markov.

Betonski most u Semlačkoj ulici skratiće put za oko 1,5 kilometar. Građani koji svakodnevno provode vreme na Starom jezeru više su nego zadovoljni ovom investicijom.  Sredstva za novi most opredelilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojivši 14,5 miliona dinara, a iz gradskog budžeta opredeljeno je 3,5 miliona dinara. Betonski most lokalna samouprava finansirala je sa šest miliona dinara.

-Prostor će biti deo sportsko rekreativnog centra u srcu grada. Ovo je začetak i turističke ponude Kikinde. Staro jezero nalazi se u delu Bloka 9 koji je bogat geotermalnim izvorima – pojasnio je Pavle Markov.

 

 

 

 

Za drugu fazu radova koja će obuhvatiti pošumljavanje, sadnju ukarsnog žbunja, postavljanje mobilijara obezbeđeno je 200.000 evra u okviru IPA projekta.