Otvoren 39. Internacionalni simpozijum skulpture u terakoti “Terra 2020”

Monumentalne skuplture od terakote koje su prošle godine vajali umetnici iz Japana, Italije, Ukrajine i Srbije postavljene na gradskom trgu imali su priliku da vide građani, poštovaoci umetnosti, ali i šestoro vajara koji će do kraja jula boravati u Kikindi. Uz koncert duvačkog orkestra Dobrovoljnog vatrogasnog društva i izložbu minujatura u Galeriji “Terra” svečano je otvoren ovogodišnji Internacionalni simpozijum skulptura u terakoti. Zahvaljujući simpozijumu Kikinda je našla svoje mesto na svetskoj kulturnoj mapi, istakao je gradonačelnik Pavle Markov pozdravljajući prisutne.

Direktor Centra za likovnu i primenjenu umetnost “Terra” Slobodan Kojić pre 39 godina pokrenuo je simpozijum na koji se svake godine pozivaju umetnici iz čitavog sveta.Ove godine učestvuju Nikolae Moldovan iz Rumunije, Mark Lutold iz SAD, Tamara Sekulić iz Hrvatske, kao i Mirjana Blagojev, Slobodan Stojanović i Branislav Nikolić iz Srbije.

Kako napominju organizatori prateći programi simpozijuma „Terra Beats“, „Terra Acustica“, „Terra Classica“, i „Terra Poetica“ neće biti održani zbog epidemiološke situacije.