Otklonjena havarija na olimpijskom bazenu u Kikindi

Olimpijski bazen na otvorenom u Kikindi od petka je bio nedostupan kupačima jer je došlo do pucanja glavne cevi. Havarija je otklonjena i od danas je kupanje i ovom bazenu ponovo dostupno posetiocima, istakao je direktor Dejan Pudar.  

-I pored havarije i obimnog posla na otklanjanju kvara nismo zatvorili bazene. Radili su srednji i mali bazen, a za sve koji su imali želju da plivaju bio je otvoren veliki bazen u zatvorenom prostoru. Učinili smo sve da kvar otklonimo u najkraćem mogućem roku, a ova, druga havaraija, samo govori o tome da su potrebna ulaganja u infrastrukturu kako bazena, tako i ostalih delova “Jezera”  – rekao je Pudar.

Od petka, pa još danas, ulazak na bazen je bio besplatan, a naš sagovornik napominje da posetioce ne treba da zbuni to što je voda u olimpijskom bazenu zelene boje.

Voda će se isčistiti za nekoliko dana. Kako bi što pre napunili bazen koji smo morali da praznimo, pored vode koja dolazi preko naših filtera koristili smo i vodu iz vodovoda. Da je voda bezbedna za kupanje potvrdio nam je Zavod za javno zdravlje. Analize su pokazale da je i bakteriološki i hemijski voda ispravna – saznajemo od Pudara.

Pudar dodaje i da je zadovoljan sezonom s obzirom na to da su sugrađani, ali i gosti Kikinde, spas od visokih temperatura potražili na bazenima. Tako je u jednom danu zabeleženo i oko 1.600 posetilaca.