Crveni krst će povodom 1. decembra organizovati tri humanitarne žurke…

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u 2017. godini nije registrovan ni jedan novi slučaj obolelog od AIDS-a, rečeno je na današnjioj konferenciji za medije povodom obeležavanja 1. decembra Svetskog dana borbe protiv AIDS-a. Omladina Crvenog krsta Kikinde će ove godine, objasnila je predsednica OTJ Crvenog krsta, Mila Kovačević, povodom obeležavanja 1. decembra Svetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a organizovati tri humanitarne žurke…

-Crveni krst kao i svake godine obeležava Svetski dan borbe protiv HIV i AIDS-a 1. decembar zajedno sa ZZJZ. Ove godine planiramo tri humanitarne žurke, u okviru kojih ćemo prikupiti slatkiše za decu korisnike usluga Narodne kuhinje. Žurke će biti organizovane 1. decembra u Pazziji, drugog u Iponu i trećeg u Galeriji. Ulaz je slatkiš.

Humanitarne žurke, koje će ove godine omladina Crvenog krsta organizovati tokom tri večeri ima za cilj prikupljanje što više slatkiša, od kojih će volonteri napraviti više slatkih novogodišnjih paketića za decu.

 

Obeležavanje 1. decembra godinama Crveni krst organizuje u satadnji sa ZZJZ. Iz Zavoda raspolažu podatkom da je od 1995. godine do danas registrovano  20 HIV pozitivnih osoba, na prostoru SBO.