Osnovna škola “Vuk Karadžić” obeležila 69 godina od osnivanja

U OŠ “Vuk Karadžić” tradicionalno, uručenjem  diploma najboljim đacima za 2018/19 obeležen Dan škole. Ova škola je najstarija ustanova osnovno školskog obrazovanja u Kikindi i sledeće godine će obeležiti 70 godina od osnivanja.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ osnovana je 1950. godine. Prvobitan naziv je bio „Osmoletka br . 2“ da bi od 1952.godine škola dobila novi naziv i koji i danas koristi. Dan škole čestitala je u ime grada i u svoje ime zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić:

-Želim da pozdravim prvo učenike, profesore, roditelje i sve prisutne i da izrazim lično zadovoljstvo što sam ponovo ovde i to prilikom obeležavanja Dana nastarije škole u našem gradu, škole “Vuk Karadžić”.

Obeležavanje 69 godina od osnivanja u školi Vuk Karadžić počelo je početkom nedelje raznim osmišljenim programom koji je obughvatao radionice, sportska i kulturno zabavna dešavanja, rekla je direktorica škole Olivera Lazić i dodala:

– Imali smo niz raznih aktivnosti tokom cele ove nedelje. Prve aktivnosti su bile sportske, a bile su posebno lepe, zato što smo ih ovoga puta organizovali   na novim terenima u dvorištu škole. Takođe su đaci imali mogućnost da se angažuju iz fizike, hemije, kaligrafije i slično.  Danas smo u školi organizovali i ovo druženje sa prijateljima i zaposlenima u školi, a cilj je svečana dodela diploma najaktivnijm đacima u školskoj 2018/19.

Završno veče je osmišljeno kao posebna svečanost na kojoj su dodeljena priznanja nosiocima Vukovih i specijalnih diploma. Ovoga puta petoro učenika, Jovana Zavišin, Boris Bodrožić, Slobodan Miškov, Renata Palatinuš i Lena Ašler, koji su sada već srednjoškolci dobitnici su prestižnih nagrada.Već tradicionalno krajem maja u ovoj školi održava se završnica takmičenja Vukova čitalačka značka. Ova manifestacija je osmišljena pre sedam godina radi negovanja i produbljivanja čitalačkih navika, afirmisanja i popularizacije knjige i čitanja i vrednovanja učeničkih postignuća na tom polju.