Osnovano Udruženje za pomoć obolelima od raka u Kikindi

Iako broj obolelih od malignih tumora raste iz godine u godinu, u Kikindi je tek nedavno osnovano Udruženje za pomoć obolelima od raka. Cilj je da se kroz organizaciju različitih aktivnosti makar delimično pomogne teško obolelim sugrađanima i njihovim porodicama.

Udruženje je nedavno osnovala sugrađanka Dijana Petkov. Kao neko ko je, nažalost, lično prošao kroz borbru protiv malignog oboljenja, smatrala je da je organizacija poput ove neophodna našem gradu:

-U pitanju je Udruženje za pomoć obolelima od raka u Kikindi. Nedavno je osnovano, tako da još nemamo članove. Ovom prilikom sam htela da obavestim javnost da Udruženje postoji, da se nalazi na adresi Kralja Petra Prvog 36, koje delimo sa Udruženjem multiple skleroze Kikinda.

Ovo društvo postoji malo duže, ima članove i aktivnosti, što je cilj i novoosnovanog Udruženja za pomoć obolelima od raka. Nažalost, ova bolest je u porastu, a pored institucionalnog lečenja obolelima je važna i psihološka podrška van zdravstvenih ustanova.

Pored podrške obolelima, cilj udruženja je da pomogne i njihovim porodicama. Kako naša sagovornica navodi, u kikindskoj bolnici radi samo jedan onkolog, pa je stoga važno da oboleli imaju što više društvene podrške. Ona dodaje da je na raspolaganju sugrađanima svake srede u 17 sati na većoj pomenutoj adresi, a da se svi oni koji žele da se priključe Udruženju mogu javiti na broj telefona 062/25-65-90.