Osnovan Klub prijatelja i volontera “Terra”

Klub prijatelja i volontera “Terra” osnovan je kao podrška programima Centra za likovnu i primenjenu umetnost, koji je svojim višedecenijskim delovanjem prepoznat kao simbol kulture lokalnog, nacionalnog i internacionalnog značaja.
-Postoji veliki broj sugrađana, ali i prijatelja “Terre” koji doprinose našoj ustanovi na razne načine. Stoga se i rodila ideja da po uzoru na svetske institucije osnujemo Klub prijatelja i volontera – istakao je Igor Grandić, organizator programa u “Terri”.


“Terra” se prostire na 15 hektara i nalazi se na tri lokacije u centru gde je galerija, u bivšem pogonu dva “Toze Markovića” gde je atelje i u nekadašnjoj kasarni gde je muzej. To je prostor koji treba maksimalno iskoristiti i za druge sadržaje. Na “Terri” su se prethodnih godina održavali festival “Terra akustika”, književne i muzičke večeri.
Klub prijatelja i volontera okupljaće zainteresovane pojedince, studente, kao i sve građane, koji svoje slobodno vreme žele da posvete poboljšanju i realizaciji edukativnih i ostalih programa koje se organizuju u ovoj ustanovi.


-Cilj nam je da okupimo što više članova. Svi dosadašnji učesnici simpozijuma “Terra” biće članovi kluba, potom ljudi koji usko sarađuju sa nama, kao i svi građani koji žele da nam se pridruže – rekao je Grandić.

Članovi kluba biće podrška u realizaciji programa, u predstavljanju fonda skulptura, pomoć pri finansiranju programa i projekata, u konzervaciji, prilikom uvođenja novih tehnologija i drugo.Članstvo će uživati posebne pogodnosti i za njih će biti organizovani posebni programi, predavanja, stručna vođenja, privatne posete delatnostima „iza scene”, besplatne ulaznice za Muzej “Terra”, popusti na muzejska izdanja, korišćenje muzejske biblioteke.