Osmomartovski koncert učenika Muzičke škole

Najlepši pokloni uglavnom nisu materijalni. Tome svedoče zadovoljna i srećna lica dama kojima je bio posvećen koncert učenika kikindske muzičke škole, koji je održan u svečanoj sali Narodnog muzeja.

Osmomartovski koncert organizovali smo uoči praznika, jer nismo hteli da oduzmemo vreme koje će na sam dan svi provoditi sa najmilijima, u društvu majke, bake, tetke, strine, ujne. Ovo je ujedno i veče kada ćemo podeliti nagrade za učesnike četvrtog školskog takmičenja, kaže direktorica OMŠ „Slobodan Malbaški“ Margita Detari.

 

Iza nastavnika i đaka je uzbudljiv period marljivog rada i truda, koji je svoju završnicu imao na više takmičenja. Za mlađe učenike ovo je bio veliki izazov, a za starije iskustvo više.

-Ukupno imamo 44 prve nagrade, 16 drugih, a 13 trećih. To su uglavnom učenici prvog, drugog i trećeg razreda, jer nas stariji predstavljaju na državnom nivou. Zreliji su, imaju i ozbiljniji program, dok se mlađi pripremaju za neke buduće dane, ponosno je istakla Dragana Rackov iz kikindske muzičke škole.

Za dobre rezultate važno je mnogo vežbati, ali imati i pravu podršku.

-Želim da se zahvalim svim učesnicima, pre svega učenicima, nastavnicima koji su ih pripremali i naravno roditeljima, bez čije podrške sve ovo ne bi izgledalo ovako kako izgleda večeras, konstatuje Detari.

Veče je zaista bilo posebno i emotivno, jer su se najmlađi potrudili da naprave poseban ugođaj za one koji ih najviše vole.