Osmaci polagali probni završni ispit

Učenici osmog razred proteklog vikenda polagali su probni završni ispit. Cilj je da se proveri stečeno znanje i način izrade testa, a ujedno i da se budući srednjoškolci upoznaju sa onim što ih čeka na završnom ispitu.

-Probni završni ispit koji su polagali osmaci nije bio previše težak za učenike, a nastavnici su mišljenja da su pitanja bila u skladu sa gradivom – istakao je Vitomir Radak, direktor OŠ “Sveti Sava”.

Nakon što se potpuno analiziraju urađeni testovi nastavnici će imati bolji uvid u to na koje gradivo je potrebno obratiti više pažnje na redovnim i na časovima na kojima će se osmaci pripremati za ovaj ispit.

Zadaci koje su polagali mali maturanti u skladu su sa onim koji ih čekaju na završnom ispitu 14., 15. i 16. juna tako da ima dosta vremena da se đaci pripreme za polaganje testova iz srpskog odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa.

Osmaci, kojih je u Kikindi 560, raspuštaju se 30. maja kada im predstoji pripremna nastava za polaganje završnog ispita. Maksimalan broj bodova na osnovu uspeha iz osnovne škole je 70, dok testovi nose preostalih 30 bodova. Prvi put ove godine na testovima su sva pitanja nepoznata.