OŠ „Žarko Zrenjanin“ potpisala Protokol o saradnji sa školom iz Baje

Osnovna škola “Žarko Zrenjanin” i Nemačko-mađarski obrazovni centar iz Baje u Mađarskoj, potpisali su danas protokol o saradnji. Škola iz Baje u Mađarskoj, odnosno Nemačko-mađarski obrazovni centar koji finansira Savezna Vlada Nemačke, imaju dvojezičnu nastavu, a iskustvo stečeno u takvom obrazovnom sistemu mnogo će značiti novim partnerima.

-Po prvi put sam u Srbiji. Mnogo toga me zanima u vezi sa ovom zemljom, pogotovo činjenice o obrazovanju. Zbog toga smo ovde, zbog toga želimo da uspostavimo saradnju između dve škole. Ova saradnja omogućava mladima da saznaju više o drugim kulturama, ali i da se sporazumevaju na nemačkom, rekao je Georg Fišer, rukovodilac obrazovnog centra u Baji.
vlcsnap-2016-11-15-14h35m38s111

Ovaj Protokol podrazumeva najpre komunikaciju učenika i nastavnika putem društvenih mreža i to na nemačkom jeziku, a potom i obostranu razmenu učenika.

Direktor škole, TIhomir Farkaš istakao je još i da je veza između mađarske škole i nemačkih vlasti nešto čemu treba da teže i kikindske škole. Uspostavljenom saradnjom profitiraće učenici koji će nivo znanja nemačkog jezika podići na viši nivo, ali dragoceno može biti i iskustvo nastavnika u vođenju dvojezične nastave.