OŠ “Vuk Karadžić” proslavila svoj dan

Prigodnom svečanošću i dodelom diploma đaku i sportisti generacije, OŠ “Vuk Karadžić” proslavila je Dan škole i 71 godinu rada. Za đaka generacije proglašen je Novak Despotović, sada učenik prvog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu.

-Oduvek sam voleo matematiku, a rad i trud doneli su mi prvo mesto na Republičkom takmičenje u sedmom razredu, maksimalan broj poena na nadmetanju „Kengur bez granica“,kao i drugo mesto takođe na Republičkom takmičenju iz fizike– rekao je Novak.

Titula sportistkinje generacije pripala je Marini Radivojši.

-Trenirala sam odbojku i na takmičenjima od petog do osmog razreda uvek smo bili drugi ili treći. Dobila sam i diplomu sa okružnog takmičenja iz plivanja – rekla je ona.

Direktorica škole Olivera Lazić  istakla je da su u okviru Fonda „Velinka Tešin“ nagrađena i dva učenika Lea Vukobrat i Vuk Jakić za izuzetne rezultate na polju srpskog jezika i književnosti.

-I ove školske godine obavezni smo da se pridržavamo protivepidemijskih mera, ali bar su svi đaci zajedno u školskim klupama i časovi traju 45 minuta– rekla je Lazić.

Milena Živkov, članica Gradskog veća čestitila je učenicima i zaposlenima Dan škole.

I ove godine proslava se odvija uz sve mere opreza, svi se prilagođavamo situaciji u kojoj se nalazimo. Kako je  8. novembar i Dan prosvetnih radnika čestitam im njihov dan – kazala je  Živkov.

Zgrada OŠ „Vuk Karadžić“ izgrađena je 1895. godine i jedna je od najstarijih u Kikindi. Ime Vuka Karadžića škola nosi od 1952.godine. U ovoj školskoj godini pohađa je 365 đaka.