OŠ “Jovan Popović” proslavila 69. rođendan

Proslava Dana škole u OŠ „Jovan Popović“ protekla je u slavljeničkom raspoloženju. Svi đaci učestvovali su u radionicama osmišljenim za ovaj dan, a na samom početku domaćini i gosti počastili su se medenim doručkom, nakon čega su zajedno sa predškolcima iz vrtića organizovali maskenbal. Nijedan rođendan ne može da se zamisli bez torte, svećica, rođendanske pesme, društvenih igara ali i ukusne hrane pa su i radionice u kojima su deca učestvovala bile u slavljeničkom raspoloženju. Učenički parlament organizovao je kviz znanja kom su učestvovali i đaci iz škola „Đura Jakišić“, „Vuk Karadžić“, „Feješ Klara“, „Žarko Zrenjanin“ i „Sveti Sava“ .

Đake i zaposlene posetio je i načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač. Direktorica Jelena Krvopić istakla ovom prilikom istakla je odličnu saradnju sa gradskom upravom.

U ovoj školi obrazovno-vaspitani rad organizovan je još u drugoj polovini 19. veka. Osnovana je kao viša ženska škola u Austro-ugarskoj ,a tokom Kraljevine Jugoslavije bila je Gimnazija za učenike ruske nacionalnosti. Od Drugog svetskog rata do danas služi za osnovno obrazovanje učenika.