OŠ “Đura Jakšić” dobitnik plakete “Stjepan Han”

Osnovna škola “Đura Jakšić” dobitnik je plakete “Stjepan Han”, koja je dodeljena u okviru manifestacije “Dani informatike u školama Vojvodine”. Ova obrazovna ustanova ispunila je veoma značajne kriterijume iz oblasti informatike i zbog toga postala nosilac ove plakete. Jedan od najvažnijih kriterijuma jeste to da nastavnici u svom radu koriste softver koji su sami kreirali, ali i odlična umreženost školskih računara.

-Osim škole, za urađene prezentacije koje se koriste u nastavnom procesu, nagrađeni su inastavnica istorije Milosava Mihajlović i nastavnik tehničkog i informatičkog obrazovanja Milan Dragosavac. Za najbolji školski sajt nagradu je dobila nastavnica informatike Jelena Bulatović, ističe direktorica OŠ “Đura Jakšić” Ksenija Petrović.

Učenici ove škole uspešni su na takmičenjima u programiranju. Škola je jedna od 1000 u svetu koja poseduje meteorološku stanicu. Trenutno se đaci pripremaju za takmičenje u lego robotici, koje će se održati sredinom januara.

Osim plakete, škola je nagrađena i tablet uređajem, koji će biti dodeljen najuspešnijem učeniku na internom školskom takmičenju iz informatike. Kako ističe direktorica Ksenija Petrović, ova nagrada važan je podsticaj za sve zaposlene da i dalje unapređuju kvalitet nastave. Plaketa “Stjepan Han” nosi ime po jednom od najznačajnijih naučnika Vojvodine i ove godine dodeljena je po sedmi put.