“Orke” dobile novu opremu u bojama grada

Ronilački klub” Orka” dobio je  novu opremu u bojama grada Kikinde. Ronioci uvode I novu disciplinu podvodni ragbi I jedini su u regionu koji se bavi ovim sportom. Kako je naveo član GV Saša Tanackov, nakon razgovora sa predstavnicima kluba “Orke” lokalna samouprava pomogla  u nabavci kupaćih kostima.

– Prepoznali smo dobru nameru  i želju ronilačkog kluba  da sledi  ideju  i preporuku Gradske uprave, u smislu brendiranja, kako bi sve naše sportske ekipe, gde god se pojavile  bile u toj našoj prepoznatljivoj narandžastoj boji – istakao je Saša Tanackov.

Predsednik “Orke”, Stojan Bogosavljev je potvrdio da je roniocima potrebna klupska oprema, za koju su sredstva, osim lokalne samouprave izdvojili i roditelji i članovi kluba.  U toku su treninzi  u podvodnom ragbiju, kao nove discipline, te je osim dobre uigranosti, vrlo bitan I kompletan izgled ekipe, dodao je Bogosavljev. Trening kamp u podvodnom ragbiju sa roniocima vodi gost kluba, trener Nurinjo Salili, iz nemačkog kluba Tauch Sport Club . On je u ovom sportu  23 godine. Nekada je živeo u Srbiji I nakon poznanstva sa članovima Orke, rešio je da ih kroz kraću obuku uvede u pravila igre

Podvodni ragbi igraju timovi sastavljeni od 15 igrača, šest su u vodi a ostali su zamene i rezrve. Igrači su opremljeni maskom, perajima, disalicom i kapom za vaterpolo i igra se u bazenima   dubine najmanje 3,5 metra. Pravilo je biti što duže pod vodom, roniti veoma brzo, biti okretan. Ronilački klub “Orka” će u narednom periodu biti domaćin trenerima iz Austrije i Mađarske, u februaru očekuju aktuelne juniorske prvake iz Turske, a u planu je učešće u regionalnoj ligi u podvodnom ragbiju.