Organizacija Srpski ratni veterani Kikinde obeležila svoj dan

Kikindski odbor organizacije Srpski ratni veterani održao je u svečanoj sali Narodnog muzeja akademiju povodom Vidovdana, koji obeležavaju kao svoj dan. Tim povodom podsetili su se i na važnost ovog istorijskog datuma za srpski narod i uručili zahvalnice ustanovama i pojedincima sa kojima su u proteklom periodu sarađivali.

Različiti, često i prelomni događaji srpske istorije dešavali su se upravo 28. juna:

-Pojedine stvari namerno su rađene na ovaj dan. U poslednje vreme ovaj datum se najviše vezuje za Kosovski boj, ubistvo Franca Ferdinanda i izručenje Slobodana Miloševića Hagu, kaže Radovan Momčilov, predsednik IO Srpski ratni veterani Kikinda.

Ova organizacija trudi se da različitim tribinama, izložbama, panel diskusijama i okruglim stolovima očuva sećanje na najvažnije istorijske datume. Pored toga, konkretnim potezima, poput uređenja toaleta za invalide u centru grada, pokušava da unapredi život svih naših sugrađana.

Na današnjoj svečanosti Srpski ratni veterani uručili su zahvalnice ustanovama i pojedincima, sa kojima su ostvarili odličnu saradnju, među kojima je TV Rubin. Učesnici i gosti programa nosili su cvet božura, koji simboliše žalost za stradalima iz svih ratova.