Organizacija slepih „Severni Banat“ obeležila devetu godinu postojanja

Memorijalnim turnirom u dominama, „Radojka Čolić“, obeležena je deveta godišnjica postojanja organizacije slepih „Severni Banat“. Turnir nosi ime po prvoj predsednici udruženja čiji je rođendan bio baš na Malu Gospojinu kada je i dan osnivanja organizacije.
vlcsnap-2016-09-21-13h12m08s117

Najveći problemi sa kojima se susreće ova organizacija koja broji 160 članova, su materijalne priorode. Svakodnevna okupljanja iziskuju organizacijsko osoblje, a za tako nešto ne postoje sredstva.

Problemi slepih ljudi u gradu, najviše su vezani za saobraćajnu infrastrukturu, dok su najčešće aktivnosti organizacije, vezane za pomaganje novih članova u svakodnevnim aktivnostima i informisanje o pravima ove grupe ljudi.

Meni lično, ova organizacija pomogla je da uopšte i budem danas među živima. Za nas slepe i slabovide, ovo je druga kuća, rekao je Ratomir Šćepić, koji je predsednik skupštine „Severnog Banata“, a bavi se i pisanjem poezije.

Članovi „Severnog Banata“, okupili su se na Gradskom trgu prošle nedelje kako bi dočekali slabovidog maratonca Gorana Nikolića koji pokušava da obori Ginisov rekord i pružili mu podršku, a Ratomir Šćepić uručio mu je i svoju knjigu na poklon kao znak podrške da uspe u svojim namerama.

Turnir u dominama protekao je u višečasovnom druženju, a do skora, pojedinci iz ove organizacije imali su dosta uspeha na takmičenjima u kuglanju gde su osvojili mnoštvo trofeja koji ispunjavaju vitrine prostorija „Severnog Banata“.