Opravdali ime: „Prvi tim“ pobednik „Igara na vodi“

Drugu godinu za redom, deo „Kikindskog leta“ su i „Igre na vodi“. Urađeno po uzoru na „Igre bez granica“ nekadašnje Jugoslavije, završnica takmičenja okupila je dve najbolje ekipe iz polufinalnih borbi, a to su bili „Prvi tim“ i „Miki Mećava“.

Oni su svoje veštine na vodi odmerili u 10 disciplina, a nakon toga rezultat je bio izjednačen. Potom je odigrana i bonus disciplina, u kojoj je bolji bio „Prvi tim“ i tako odneo pobedu i nagradu od 30.000 dinara. Iako su sve vreme vladali sportski duh i želja za prvim mestom, za šampione takmičenja to nije bilo presudno:

-Najviše nam znači druženje. Super smo se proveli, družili smo se i pre početka „Igara“ i ponovo ćemo, jer je to najbitnije. Najteže igra su bile „Skidanje kokosa“ i „Bušenje balona“ zbog skakanja i visoko postavljenih balona. Naravno, poslednja igra je bila najneizvesnija, kaže kapiten pobedničkog tima Emilija Veličkov.

Tribine otvorenih bazena SC „Jezero“ bile su pune, a publika je zdušno navijala tokom puna dva i po sata kolilo je program trajao. Sami organizatori nisu krili zadovoljstvo održanim takmičenjem:

Iako je bilo manje ekipa, prezadovoljni smo. Takmičenje je bilo mnogo bolje. Mnogi članovi timova takmičili su se i prošle godine, tako da su im igre poznate. Ako budemo organizovali naredne godine, mislim da će biti još bolje ukoliko nas posluži vreme kao sad. Stvarno smo imali sreće da tri dana zaredom nema kiše ovog leta, ističe Dragan Pecarski iz SC „Jezero“.

„Kikindsko leto“ započeto je „Igrama na vodi“, a iz Kancelarije za turizam grada Kikinde pripremili su još sadržaja za sve sugrađane i goste našeg grada:

-Već sledećeg vikenda nas očekuju koncert „Garavog sokaka“, umetnička kolonija „Dudešti veki“ i hit predstava „Otkačene“, gde će specijalni gost biti Savo Milošević. Naravno, nismo zaboravili ni najmlađe sugrađane, tako da će se na repertoaru naći predstava „Škola za klovnove“, kao i ples koji je dečici bio vrlo interesantan prošle godine, objašnjava Olivera Marinkov iz Kancelarije za turizam.

Na sceni Kurije tokom leta smenjivaće se i veliki broj poznatih glumaca i muzičara.

Kao i godinama unazad, svi programi su besplatni.