Online mokrinska tucanijada, nema predaje za Mokrinčane

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, u Mokrinu će ove godine izostati održavanje Svetskog prvenstva u tucanju uskršnjim farbanim jajima koje je prethodnih 29 godina okupljalo više hiljada gostiju na varoškom trgu.

Ali nema predaje za Mokrinčane, pa kako je i objavljeno na zvaničnoj interenet stranici ove mesne zajednice, mokrinčani ne bi bili mokrinčani kada ne bi pronašli način da se za njih i njihova jaja čuje nadaleko i naširoko kao i svake godine do sad.

Stoga su organizatori osmislili da na posebno otvorenoj Fejsbuk stranici “Vaskršnje svečanosti u Mokrinu” (https://www.facebook.com/Vaskršnje-svečanosti-u-Mokrinu-107678247565152/) otvore takmičenje koje će biti nešto drugačije nego do sada ali je svakako takmičenje. Potrebno je da svi koji žele da učestvuju na pomenutu stranicu postave svoje fotografije vasrkšnjih jaja i tucanja vaskršnjim jajima iz svojih domova uz kratak opis koji će oslikati tradicju i maštovitost učesnika.

Kako organizatori dalje navode, pobedu i simboličnu nagradu osvojiće post sa najviše lajkova.

Treba napomenuti da je ovo druga po veličini turistička manifestacija u gradu Kikinda koja godinama unazad okuplja veliki broj posetilaca, kako lokalnih tako i iz cele zemlje.