OMŠ „Slobodan Malbaški“ organizovala svečani novogodišnji koncert

Novogodišnji koncert Osnovne muzičke škole „Slobodan Malbaški“ počeo je nastupom tamburaškog orkestra „Aleksandar Aca Karadžin“. Iako je svirao harmoniku, Aleksandar Karadžin je svoja dela stvarao za tamburicu, zbog čega tamburaški orkestar muzičke škole nosi njegovo ime. Nakon uvodnog dela, mogli su se čuti biseri klasične muzike.

Večeras je treći novogodišnji koncert koji naša škola organizuje, a sa nama su i učenici i nastavnici iz Muzičke škole „Petar Konjović“ iz Bečeja, izjavila je Margita Detari, direktorica OMŠ „Slobodan Malbaški“.

Gosti iz Bečeja predstavili su se raznolikim programom. Tako je kikindska publika mogla da čuje sonate, romanse, etide, polke i igre. Domaćini su takođe priredili bogat repertoar.

Najmlađi učenici muzičke škole nastupili su u okviru horića, a izveli su numere iz poznatih crtanih filmova „Mala sirena“ i „Frouzen“. Na novogodišnjem koncertu OMŠ „Slobodan Malbaški“ nastupi je i veliki broj solista. Ovu kulturnu instituciju pohađa 330 učenika, a 60 njih sinoć je svoje znanje i umeće prikazalo pred punom salom kikindskog Narodnog muzeja.