Omogućena kupovina 14 kuća na selu

U svečanoj sali Gradske kuće, danas su potpisani ugovori o dodeli bespovratne pomoći za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom kroz programe Komesarijata za izbeglice.
vlcsnap-2016-09-20-15h02m26s103U okviru Regionalnog stambenog programa, potpisano je 14 ugovora, a ukupno će biti obuhvaćeno 27 porodica ovim projektom, pa će se ugovori o 13 preostalih donacija potpisivati čim se ispune neophodne procedure prema donatorima. Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, obratio se novim vlasnicima kuća saopštenjem da je grad Kikinda doneo odluku da sve dažbine poput poreza na promet, takse za overu ugovora i usluge notara finansira Grad umesto dobitnika sredstava. Korisnici sredstava, stanovnici su svih sela grada Kikinde, ali ih je najviše u Nakovu i Banatskom Velikom Selu.
Nenad Simurdić, izbegao je iz Drvara 1995. godine i došao u Banatsko Veliko Selo. U novoj kući stanovaće sa suprugom, trogodišnjom ćerkom Sarom i četvoromesečnom Mijom.
-Presrećan sam što ću od sada sa decom i suprugom imati porodičnu kuću. Do sada smo se mnogo puta selili, ali je sada tome došao kraj, rekao je Nenad Simurdić, korisnik sredstava
Međunarodna zajenica predvidela je da Regionalnim stambenim programom obezbedi dom za 74000 izbeglica pogođenih ratom na prostoru bivše Jugoslavije tokom devedesetih.