Olimpijski čas u Kikindi

Učenici osnovnih škola sa teritorije Grada Kikinde imali su priliku da prisustvuju “Olimpijskom času” koji je prvi put organizovan u našem gradu. Sve prisutne đake pozdravio je gradonačelnik Pavle Markov koji je istakao da je osim fizičke snage, sport važan i za mentalnu stabilnost.

-U saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije Grad Kikinda pridružio se promociji zdravog života i sporta. Naš cilj je bio da na jednom mestu okupimo veliki broj dece, da sa njima pričamo o sportu, a i da im pružimo priliku da se upoznaju sa vrhunskim olimpijskim sportistima naše zemlje koji im mogu postati uzori. Naši sportisti poznati su celom svetu i najveći izvozni proizvod naše zemlje je upravo sport – rekao je Pavle Markov.

Ispred Olimpijskog komiteta Srbije prisutnima se obratila i plivačica Miroslava Najdanovski, državna rekorderka, učesnica tri olimpijade i mnogobrojnih svetskih i evropskih takmičenja.

-Kikinda je grad u kom sam se često takmičila i uvek se rado vraćam. Veliko mi je zadovoljstvo da provedem dan sa kikindskim mališanima, da sa njima podelim svoja iskustva i da im pomognem da se opredele kojim sportom da se bave. Bavlje sportom osim što je zdravo, doprinosi bržem sazrevanju i upoznavanju velikog broja ljudi – istakla je Miroslava Najdanovski.

Ovim putem predstavljeno je pet olimpijskih vrednosti: jedinstvo, duha, tela i uma, fer plej, radost igre, poštovanje različitosti i težnja ka izuzetnosti.Učenici su imali priliku da se oprobaju u pet radionica: izradi narukvica prijateljstva, fer-plej basketu, poligonu spretnostu, prenošenju loptice i igri iks-oks. Predstavljena je i nova telefonska aplikacija “TreninGO” Olimpijskog komiteta Srbije koja promoviše zdrav život i sport.