Oktobar, mesec starih lica

Kao i svake godine, oktobar je mesec posvećen starim licima, u okviru kog se u Gerontološkom centru trude da nizom aktivnosti upotpune manifestaciju. Tokom meseca u goste im dolaze iz raznih udruženja, ali su najlepša druženja sa najmlađima.

 

Kako je naveo radni terapeut Centra Boris Popović, jedna od aktivnosti, koja je uspostavljena pre više godina i koja uspešno traje i to ne samo u oktobru je i odlazak do Narodnog muzeja. U okviru zanimljivog dokumentarnog filma, koji je prikazan u svečanoj sali, oko desetak korisnika usluga centra je saznalo nešto novo o načinu obrade kože…

-Aktivnosti su tokom ovoga meseca dosta pojačane. Ove godine je tu i konkurs, zatim su tu gostovanja, organizovani doček za učenike raznih škola, kao i za predškolce. Trenutno je projekcija starih zanata u Novom sadu. Sutra je koncert KUD-a “Sunčana jesen”…

 

I ovoga puta je bilo veliko interesovanje za odlazak do muzeja, ali kako je Popović rekao, hladno i kišno vreme je dosta uticalo da manji broj korisnika posluša dokumentarni film, koji im je prikazan u muzeju. Osim ove aktivnosti, imali su goste iz PU, zatim iz raznih škola, ali su im i najmlađi bili u gostima.

 

 

U planu je da im se predstave članovi KUD-a „Sunčana jesen“. 1. novembra, zvanično će biti završena manifestacija, kada će biti urućene nagrade učenicima nižih razreda, koji su poslali likovne radove na temu „Baka i deka“.