OI „Proka Sredojev“ ponovo doneo pehar iz Bele Crkve

Drugu godinu za redom, izviđači iz odreda „Proka Sredojev“ vraćaju se iz Bele Crkve sa peharom. Puni utisaka i ponosni na uspeh, deo tima ispričao nam je kakva je bila konkurencija na jednom od najznačajnijih izviđačkih susreta:

-Osvojili smo prvo mesto u kategoriji mlađih izviđača. Na takmičenju je učestvovalo osam odreda iz Beograda, Obrenovca, Šapca, Temerina, Bečeja, i Kikinde, a ukupno je bilo oko 120 učesnika, objašnjava Željko Barbat.

 

Takmičarski deo programa bio je veoma zahtevan. Ipak, mladi izviđači uživali su i zabavljali se tokom savladavanja prepreka i učenja novih veština. Naglasili su i šta im je bilo posebno zanimljivo:

Takmičili smo se po danu i po noću. Po danu smo savladavali šatorizaciju, čvorologiju i prvu pomoć. Noću smo obilazili kontrolne tačke, što je i najzabavnije, jer su neke tačke bile nepristupačne, pa smo morali da se zavlačimo po nekim šibljima, kaže Velimir Živić.

Ipak, nakon uspeha, svaka muka se zaboravi. Tokom takmičenja imali su prilike da bolje upoznaju Belu Crkvu i da uživaju i u slobodnom vremenu. Upoznali su nove drugare, sa kojima su se zbližili za veoma kratko vreme. Izviđački odred „Proka Sredojev“ priprema se za novo takmičenje. Cilj im je da ponove uspeh i uveliko se pripremaju za to. Naši sagovornici kažu da uče kroz zabavu i bez ikakvog pritiska, te da zato i ostvaruju ovakve rezultate.