Ognjenu Terzinu nagrada za najbolju horor priču

Ognjen Terzin, učenik osmog razreda OŠ „Žarko Zrenjanin“ osvojio je prvo mesto na 15. književnom konkursu učenika Srbije. Na konkursu je učestvovalo 118 osnovnih škola i 580 učesnika, koji su poslali 632 rada, a Ognjen se predstavio horor pričom, pod nazivom „Sofija“.

U pitanju je delo o vampirici, jer je mladog pisca uvek privlačio nadrealni svet, a sve je počelo od jednog poznatog autora.

-Čitao sam dela Stivena Kinga i jako su mi se svidela. Takođe volim i da gledam emisije sa takvom tematikom. Zbog toga sam se i odlučio da probam nešto da napišem.

Ognjen je trenutno fokusiran na pripreme za malu maturu i upis srednje škole. Ipak, čitanje i pisanje ne može i ne želi da zapostavi.

Pre nego što se upustio u svet horor priča, gledao je i zavoleo filmove istog žanra. Osim toga, voli i naučnu fantastiku i trilere. Ipak, u obaveznoj školskoj literaturi se ne pronalazi.

Do sada je napisao tri priče, od kojih je najzapaženija upravo nagrađena. Nedavno je saznao da je naslov ovog dela, odnosno ime Sofija povezano i sa njegovom porodičnom istorijom.

Ognjen je polaznik je Centra za talente u Kikindi i Radionice kreativnog čitanja koju u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović” već godinama vodi Srđan Srdić. Trudi se da piše svakodnevno, u isto vreme, odnosno da ima svoj „ritual stvaranja“. Ipak, sebe vidi u budućnosti kao programera, ali će i dalje nastaviti da se bavi pisanjem.