Ognjen Đurđević, državni je prvak u solfeđu

Uspešna godina za učenike Osnovne muzičke škole „Slobodan Malbaški“ logičan je sled dugogodišnjeg rada nastavnika i profesora, kao i samih polaznika. Ovoga puta skoro do samog kraja nastavne godine prepuno dobrih rezultata. Kako je naglasila direktorica ustanove, Margita Detari verovatno bi bilo još i više dobrih rezultata, da postoje bolji uslovi za odlazak na sva takmičenja, na kojima kikindski đaci imaju dobro predznanje.

Odabir za odlazak na takmičenja prave profesori i nastavnici u saradnji sa samim učenicima. Ove godine je organizovano treće školsko takmičenje po redu, u okviru kog se takmičilo 59 učenika, od tog broja 12 u dve disciplione. Inače, predmeti   solfeđo i teorije muzike, koje vodi Miroslava Rajkov predstavljaju  često zapostavljenu kategoriju, kada su učenici u pitanju, iako su i tu đaci vrlo uspešni.

Pojedini đaci trudom na prvom mestu izazivaju i divljenje kod svojih nastavnika, kao što je slučaj sa vrlo uspešnim Ognjenom Đurđevićem, koji je, mišljenja je profesorica solfeđa, Olgica Tešić, zasluženo prvonagrađen na republičkom takmičenju iz solfeđa. Iako još uvek razmišlja šta nakon završetka osnovne muzičke škole, Ognjenu Đurđeviću, učeniku petog razreda, to ne smeta da sav svoj talenat i trud usmeri ka osvajanju najboljih rezultata.

 

Na ekipnom takmičenju, koje je održano protekle nedelje u Novom Sadu, pored Ognjena Đurđevića, koji je osvojio maksimalan broj poena za pisanje diktata i pevanje, dobre rezultate su osvojili i drugi učenici. Sledeća aktivnost, koju planiraju iz škole Slobodan Malbaški je veliki koncert orkestra harmonikeiz Novog Sada, koji je zakazan za 5. maj, u Narodnom pozorištu sa početkom u 20 sati