OFK “Kikinda” proslavila 110 godina postojanja prijateljskom utakmicom

 Veliki jubilej, 110 godina od osnivanja, OFK „Kikinda 1909“ obeležio je prijateljskom utakmicom sa „Obilićem“ iz Novog Kneževca“. Domaćini su goste pobedili rezultatom 7:0. Ovo je bila prilika da se evociraju uspomene. Jedan od najvernijih navijača, ali i dugogodišnji član uprave kluba Milivoj Šibul prati rad „Kikinde 1909“ od 1960. godine. On se prisetio se značajnih utakmica.

 

 

 

 

 

 

 

 

-Igrale su se utakmice i u Zagrebu, Duborvniku, Bihaću, Zenici, po celoj ondašnjoj Jugoslaviji. Bio sam vođa puta kada smo igrali utakmice protiv „Partizana“ i „Crvene zvezde“ iz Beograda i to su najdrže uspomene. Najviše smo voleli da igramo utakmice sa zrenjaninskim „Proleterom“, iako komšije bili smo rivali na terenu i ti susreti uvek su predstavljali atarkciju – priča Milivoj Šibul.

Osim pomenute utakmice sa „Obilićem“ u planu je da se odigra još jedna utakmica sa nekim superligaškim klubom. U toku su pregovori sa „Partizanom“, „Crvenom zvezdom“ i „Vojvodinom“. Fokus u narednom periodu biće na radu sa mlađim kategorijama.

-OFK „Kikinda 1909“ ima dugu tradiciju i pre 3,5 godine započeli smo proces stabilizacije kluba. Najvažnije da se na ovom stadionu okuplja što više mladih i dece, da se bave sportom. Gradska uprava potrudiće se kao i do sada da pomogne – rekao je MilivojLinjački, član Gradskog veća.

Sekretar kluba Marko Vukobrat dodaje da je najvažnije da se ne ponovi prošla sezona u kojoj se OFK „Kikinda 1909“ borila za opstanak u Vojvođanskoj ligi – Istok:

-U prelaznom, letnjem, periodu smo pojačali ekipu. Otišla su nam četiri igrača, koliko ih je i došlo. Imamo kvalitetniji tim nego prošle sezone i imaćemo značajniju ulogu u ligi.

Prvenstvo počinje 17. avgusta i OFK „Kikinda 1909“ domaćin je ekipi „Banata“ iz Čente. Iz uprave kluba pozivaju navijače da podrže tim sa Gradskog stadiona.