OFK „Kikinda“ ambiciozno ulazi u nastavak sezone

Fudbaleri OFK „Kikinda“ počeli su pripreme za nastavak sezone. Cilj im je da se plasiraju u viši rang takmičenja. Tokom prelaznog roka, klub je napustio Stefan Kockar, koji je prešao u nakovački „Polet“. Sa druge strane, ekipi „Kikinde“ pridružili su se Darko Ćazić i Miloš Zečević.

Ova dva izvanredna igrača i dobra momka ponikla su u redovima „Kikinde“. Mislim da smo sa njima dobili dosta i puno će nam značiti, izjavio je trener OFK „Kikinda“ Slobodan Živkov.

Pripreme fudbalera „Kikinde“ baziraće se na sticanju fizičke spremnosti. Golman Marko Vukobrat istakao je koji klub smatra najvećom konkurencijom u nastavku takmičenja:

-Realno, „Begej“ iz Žitišta se pokazao kao najorganizovaniji klub, jer su oni prvi na tabeli. Mislim da ćemo imati glavne konkurente u „Krajini“ iz Krajinika i „Jedinstvu“ iz Bočara.

Trener Živkov ističe da klubu trenutno ne nedostaje ni jedna igračka pozicija. Podršku klubu dala je i lokalna samouprava, koja će se potruditi da stvori što bolje uslove za rad OFK „Kikinda“, a planirano je da se fokus stavi i na školu fudbala.

-Uvek je „Kikinda“ imala mlađu kategoriju. Ta deca kroz treniranje dolazila do prvog tima i sticala pravu afirmaciju. Gledaćemo da uslove treniranja pobošljamo u narednom periodu, rekao je član Gradskog veća Milivoj Linjački.

On je dodao da će se Grad potruditi da iz drugih nivoa finansiranja obezbedi uređenje pomoćnog i glavnog terena.