OFK „Kikinda 1909“ pobedila FK „Lehel“ iz Mužlje, rezultatom od 4:0

U 28. Kolu PFL Zrenjanin,  fudbaleri OFK “Kikinde 1909” savladali su ubedljivom pobedom „Lehel“ iz Mužlje, rezultatom 4:0. U prvom poluvremenu obe ekipe su imale nekoliko izglednih prilika, iako je domaća ekipa imala nešto više od igre. Nakon ove utakmice, čeka ih okršaj sa „Banatom“ iz Čente, nakon čega odlaze u baraž, sa ekipom FK “BAK”, koji je u 2016. godini proglašen za najbolji sportski seniorski tim opštine Bela Crkva. U sedmoj godini takmičenja u Prvoj južnobanatskoj ligi ovaj klub beleži najbolji rezultat, gde posle 22 odigrana kola ukupno ima osvojenih 41 bod. Prema tvrdnji trenera “Kikinde 1909.”, Slobodana Živkova,  radi se o ozbiljnom protivniku.

Inače, cela sezona, koja je za njima, bila je podređena pripremama i treninzima, kako bi bili spremni da uđu u što viši rang, tumači i odbrambeni igrač tima Anđelko Crnomarković, na mestu povremenog kapitena i trenera kadeta. Domaćin za baraž će biti izvučen žrebom, a u planu su dve utakmice, prva 17, druga 21.juna. Prema tvrdnji Živkova, klub je letos napravio dobru selekciju, a zimus su se i dopunili i kompletirali , te su sada dobro popunjeni na svim pozicijama.

Ostaje nada da će svi igrači biti zdravi i da će bez suspenzija imati pravo nastupa. Da podsetimo OFK “Kikinda 1909” se u područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanin, nakon 28 kola nalazi na drugom mestu, sa 64 boda, iza “Begeja” iz Žitišta, sa 24 pobede, 4 nerešenih susreta, 4 poreza, sa 79 datih i 23 primljenih golova. Inače klub “Kikinda 1909” je onovan 1909 godine pod imenom “Nak” i jedan je od najstarijih klubova u Srbiji