OFK „Kikinda 1909“: Deficit igrača, a ambicija stara

OFK „Kikinda 1909“ polusezonu je završio na liderskoj poziciji Vojvođanske lige Istok.

U dosadašnjem toku prvenstva ubeležili su deset pobeda, tri remija i dva poraza. Sada bruse formu za drugu polovinu sezone.

-Okupljamo se, već dve nedelje radimo. Prvenstvo je blizu, već 10. marta. Završen je prelazni rok i iskreno nisam baš zadovoljan kako je prošlo. Sedam igrača nam je otišlo, a doveli smo samo trojicu. Kada je kvantitet u pitanju, u velikom smo deficitu. Imamo mali fond igrača, što svakako nije dobro. Ipak, položaj na tabeli nas obavezuje da nastavimo sa dobrim partijama i rezultatima, ističe trener ove ekipe Slobodan Živkov.

Klupa Kikinđana sada je kraća, ali je kostur ekipe sačuvan. Iako nisu nezanemarljive, promene u igračkom sastavu nisu uticale da se promeni atmosfera u ekipi i odustane od zacrtanog cilja, a to je ulazak u Srpsku ligu.

-Mislim da svi ( uprava i igrači ) stojimo čvrsto iza naših ambicija. Šta god se desilo, borićemo se do kraja, pa neka najbolji uđe u viši rang. Deficit igrača ne bi trebalo da predstavlja veliki problem, jer ima dosta klinaca koji su talentovani, tako da uvek neko može da uskoči. Imamo i par starijih igrača, koji mogu da budu zamena na više pozicija, naglašava fudbaler „Kikinde“ Nebojša Đukić.

Najveći rival u nastavku prvenstva im je „Vršac United“, koji ima 33 boda, baš kao i „Kikinda“.

-Veoma su organizovan klub i kao takvi, veliki su kandidati za prvo mesto. Sa našeg područja, tu su „Sloboda“ i „Kozara“ koje su se pojačale u odnosu na jesenji deo prvenstva. Ako se gleda prelazni rok, svi su u prednosti u odnosu na nas. Mi se nećemo predavati. Igraćemo, pa ćemo videti dokle ćemo stići, zaključuje Živkov.

Prvi meč u nastavku prvenstva OFK „Kikinda 1909“ igraće u Srpskoj Crnji 10. marta, kada će ih dočekati „Budućnost“, koja za zauzima sedmo mesto na tabeli.