Održana Skupština Opšteg udruženja preduzetnika Kikinda

Godišnja Skupština Opšteg udruženja preduzetnika Kikinda okupila je vodeće privredne ličnosti našeg grada. Jedan od ciljeva okupljanja bio je i podsećanje preduzetnika da se još više aktiviraju, kako bi njihov rad, ali i problemi bili vidljivi celokupnom društvu.

Ti problemi se odnose na nedostatak sredstava i opšte siromaštvo, kaže dr Dragan Rankov, predsednik Skupštine OUPK:

-Često naiđemo na objektivne i neobjektivne prepreke, a Udruženje pokušava to da rešava. Razgovarali smo o unutrašnjoj organizaciji, izvršili smo reperkusiju našeg dosadašnjeg rada i usvojili predloge novih zadataka koji stoje pred nama.

Skupštini je prisustvovao i član Gradskog veća zadužen za mala i srednja preduzeća Miodrag Bulajić, koji je naglasio da preduzetnici predstavljaju najvažnije činioce privrednik kretanja.

On je istakao da je napravljena platforma podrške preduzetnicima, koja po vertikali obuhvata lokalne, pokrajinske i republičke institucije. Tim povodom, gosti Skupštine bili su predstavnici Razvojnog fonda Vojvodine, koji su prezentovali kreditne linije za privrednike i pravna lica.

Na Skupštini je naglašeno da su lokalna zajednica i privrednici međusobno povezani i da samo kroz saradnju mogu da ostvare napredak. Opšte udruženje preduzetnika Kikinda ima 60 članova, a jedan od ciljeva im je i da se omasovne, jer se procenjuje da se u našem gradu oko 600 ljudi bavi nekom vrstom biznisa.