Održana sedma smotra izvornog narodnog stvaralaštva starih

Pesma, igra, recitovanje stihova, a pre svega zabava obeležili su sedmu smortu narodnog stvaralaštva starih, koju je upriličilo KUD „Sunčana jesen“ u prostorijama Udruženje penzionera Kikinda.

Na sceni se našlo 110 učesnika različitih generacija. Bilo je tu i pesnika, vokalnih i instrumentalnih solista, kao i većih pevačkih grupa. Organizacija događaja kompleksan je posao, ali u KUD „Sunčana jesen“ kažu da im ništa ne pada teško.

-Sedam godina uspevamo da održimo ovu smotru, nešto sopstvenim snagama, ali uglavnom uz pomoć lokalne samouprave, koja nam je i ovog puta pomogla i moralno i finansijski. Da nije njih, moralo bi drugačije da se organizuje. Na smotri imamo učesnike od dece predškolskog uzrasta, srednjoškolce i još dve generacije zrele dobi. Tako da smo na jednom mestu okupili čak četiri generacije, naglasila je Jela Veličkov iz KUD „Sunčana jesen“.

Smotri je prisustvovao član Gradskog veća Miodrag Bulajić, koji je istakao da se ovakvim događajima čuvaju od zaborava sve kulturne vrednosti narodnog stvaralaštva:

-Gradska uprava pomno prati sve aktivnosti vezane za Udruženje penzionera i možemo reći da oni pokazuju jednu posebnu energiju. U svakoj njihovoj aktivnosti vidi se posebni entuzijazam. Svaku priredbu čine saržajnijom, bogatijom i plemenitijom.

Bogat program i pozitivna atmosfera obeležili su i ovu smotru narodnog stvaralaštva. Ovim je još jednom pokazano da mladalački duh nema veze sa godinama.