Održana nacionalna izložba pasa svih rasa

U organizaciji Kinološkog društva “Kikinda” na malim terenima Sportskog centra “Jezero” organizovana je 29 izložba pasa svih rasa. Pozdravljajući učesnike i sve prisutne gradonačelnik Pavle Markov istakao je da je ova manifestacija važna za grad, kao i da je zadovoljan koliko se ljudi okupilo na ovom događaju.

-Sledeća godina je jubilarna i ova manifestacija se nalazi u kalendaru važnih događaja našeg grada. Preporučio bih svim porodicama, naročito onima sa malom decom da, ukoliko mogu nabave psa, koji će odrastati zajedno sa njihovom decom – istakao je Pavle Markov.

 

I ove godine dodeljena su priznanja za najbolje i najlepše pse po mišljenju sudija u svakoj rasi i kategoriji. Na nacionalnoj izložbi učestvovalo je 290 odgajivača i 265 pasa.

-Imamo 82 zastupljene rase. Najzastupljeniji su:stafordski terijeri, rotvajleri, argentinski psi, nemački ovčari, pudle. Najviše stranih izlagača imamo iz Rumunije, Mađarske i nekoliko njih iz Bosne i Hercegovine – rekao je Milan Belić, predsednik Kinološkog društva “Kikinda”.

Učesnici, pasionirani ljubitelji pasa, zadovoljni su organizacijom izložbe.Kao delegat Kinološkog saveza Srbije ovom događaju prisustvovao je Dušan Rodić, inače međunarodni sudija.

Kinološko društvo “Kikinda” ove godine domaćin je i međunarodnoj utakmici ptičara. Posle 30 godina ova utakmica organizovaće se u našem gradu u subotu, 8. aprila.