Održana Gradska smotra recitatora predškolskog uzrasta

Pesmom „Ala je lep ovaj svet“ Jovana Jovanovića Zmaja, koju je recitovala Anja Pantelić iz ruskoselskog vrtića „Bubamara“, otvorena je smotra recitatora predškolskog uzrasta. Najbolja je bila Anja Kiš iz „Plavog čuperka“:

-Ta recitacija se zove „Pačija škola“. Nisam mogla da je naučim kad sam bila mala, pa sam je sad naučila. Sviđalo mi se da recitujem, imala sam tremu, ali sam se izborila sa njom tako što sam učila da recitujem sa mamom.

Drugoplasirana je bila Jovana Kovrlija, a treće mesto osvojila je Klaudija Feher. Na takmičenju su učestvovala deca iz svih vrtića PU „Dragoljub Udicki“, koja su recitovala poznate stihove Jovana Jovanovića Zmaja. Oni vole da recituju i da uče nove pesmice.

Svi takmičari, ali i njihovi vaspitači zaslužuju velike pohvale, mišljenja je Tanja Markov, glumica kikindskog Narodnog pozorišta i predsednica žirija:

-Sva deca su bila zaista dobra, hrabra i neustrašiva. Zaista je divno što vaspitači neguju lepotu govora i izražavanja, pogotovo u danšanjem vremenu, kada su svi za kompjuterima i za mobilnim telefonima. Ova deca pokazuju da vredi čitati i recitovati.

Pesme uz koje su generacije odrasle, mali recitatori, njihovi vaspitači i roditelji ovim su dokazali da lepa reč i stihovi nikad neće izaći iz mode. Važno je samo negovati prave ljudske vrednosti.