Održana audicija za prvi muški hor

Kikinda je do sada imala ženske i mešovite pevačke grupe, pa je iz Kulturnog centra ponikla inicijativa da se osnuje i prvi muški hor u našem gradu.

Tenore, baritone i basove predvodiće dirigentkinja Biljana Jeremić, koja nam je objasnila kakav će biti koncept rada hora.

-Repertoar će biti raznolik. Nećemo se ograničiti samo na jednu vrstu muzike, nego ćemo pokušati da obradimo sve od duhovne, svetovne i popularne muzike. Posao nije jednostavan, svaki početak je težak i biće potrebno dosta vremena da protekne da steknemo poverenje publike. Prvi put se susrećemo sa samo muškim horom i oni koji su ranije pevali u horu navikli su na slušanje drugih glasova. U pitanju je nova koncepcija, drugačija i verujem da će zaživeti.

Da li zbog vremenskih prilika ili drugih faktora, interesovanje za prvu audiciju nije bilo masovno. Oni koji su bili najsmeliji objasnili su nam da im je glavni motiv da uđu u ovu priču to što vole pevanje.

Prvo testiranje glasova nije bilo i poslednje. Svi oni koji smatraju da imaju talent i koji žele da budu deo muškog hora više informacija o narednim audicijama mogu pronaći u Kulturnom centru.