Održan Seljački parti u Mokrinu

Održan Seljački parti u Mokrinu

Mokrinsko Vašarište bilo je domaćin osmog „Seljačkog partija“, koji su organizovali MZ Mokrin i Udruženje za ekologiju i ruralni razvoj Mokrina „Devet grla“. Deca su se takmičila u igrama specifičnim za Banat, dok su se odrasli okušali u kuvanju riblje čorbe. Mlađi od 15 godina pravili su bunare od čokanja, krunili kukuruz i trkali se u džakovima, dok su stariji odmeravali snage u nošenju džaka žita, namirivanju, bacanju cigala starog formata u dalj i bacanju slame sa prikolice. Nakon svake igre proglašavani su pobednici i nagrađivani peharom. Organizatori ističu da su sama takmičenja sporedna stvar „Seljačkog partija“, a da je glavni cilj druženje.
-Ove godine imamo više prijavljenih ekipa nego prethodne, što nas izuzetno raduje. Biće još ovakvih događaja, a mi ćemo se potruditi da i dalje budemo originalni, rekao je član Gradskog veća i predsednik MZ Mokrin Goran Dumitrov.
Prvo mesto u kuvanju riblje čorbe osvojio je Janoš Kala, Dušan Lukin bio je drugi, dok je treće mesto zauzeo Radomir Hrkalović.