Odbojkaški turnir MOK “Kikinda”

Turnir, koji je organizovan proteklog vikenda u SC “Jezero” okupio je sportiste iz Kikinde, Nakova, Ruskog Sele, Novih Kozaraca, a gostovali su i mali odbojkaši iz Novog Miloševa. Kako je rekao trener muškog odbojkaškog kluba “Kikinda” Milan Radosavčev, veliko je zadovoljstvo ustanoviti da je odbojka još uvek jedna od najatraktivnijih sportova, što dokazuje dolazak oko 300 mladih odbojkaša..

.

-Podelili smo svu decu po godištima, kako bi svakom detetu i medalju dali, pošto je Nova godina, pa možemo malo i da se počastimo. Odbojka je dobar sport. Neki ne vole kontakt, drugo, jako brzo mora da se razmišlja i nemamo prava na grešku. To je nešto što je mnogima atraktivno. Važan je podatak da 74% devojčica se bavi odbojkom u Srbiji,  kod dečaka odbojka je na lepom trećem mestu…

 

Turniru je prisustvovala i poznata kikindska odbojkašica,Teodora Tepavac, koja već četvrtu godinu boravi u Americi. Odbojkom je počela da se bavi u desetoj  godini i sve do završetka srednje škole je bila vrlo uspešna u tom sportu, budući da je baš odbojka glavni razlog zbog kog se i obrela u Americi.

 

Kao lider u ekipi i kao jedna od vrlo priznatih sportistkinja, ona ističe da joj je veliko zadovoljstvo da kada god je u Kikindi, da dođe do svog kluba, odakle su krenuli njeni prvi koraci u sportu, koji najviše voli. Muškoi odbojkaški klub Kikinda, kao jedan od organizatora turnira je osnovan 1999. Zahvaljujući prvom mestu na pionirskom prvenstvu Vojvodine, 2008/2009, kao i 2016 i 2017, kao i srebru na pionirskom prvenstvu Srbije odbojkaški klub Kikinda zvanično se nalazi u društvu klubova koji imaju najbolje škole odbojke u Srbiji.