Od ponedeljka na TV Kikinda startuje “Turistička patrola”

Ovo leto je svakako drugačije od onih na koja smo navikli. Godišnji odmori van Kikinde su retkost, brojne lokalne manifestacije su otkazane, a ovih dana stigla je i konačna potvrda da će nažalost, zbog aktuelne epidemiološke situacije izostati i manifestacija “Kikindsko leto” . U Odseku za turizam ipak nisu dozvolili da Kikinđani ostanu uskraćeni za širenje znanja i upoznavanje lepota svoga grada pa od ponedeljka na TV Kikinda startuje serijal “Turistička patrola”.

Bez “Kikindskog leta” se može jer situacija tako nalaže ali da leto u Kikindi provedemo bez uživanja to ne bi trebalo dopustiti. Zato je odsek za turizam Grada Kikinde rešio da putem kratke TV forme a koji se realizuje u saradnji sa našom TV kućom, sugrađanima ponudi nova znanja o Kikindi, o poznatim i manje poznatim lokacijama, o skrivenim i nezapaženim lokalitetima a sve to upakovano u kratak serijal “Turistička patrola”.

Evo već godinama radimo “Kikindsko leto” i zaista svake godine naši sugrađani i gosti našeg grada se u sve većem broju odazivaju svim programima koje pravimo. Nažalost ove godine zbog korona virusa moramo da menjamo koncept u toku leta i evo odlučili smo za drugačiju priču koja će se zvati “Tristička patrola”. Želimo da kroz kratke priče koje ćemo da radimo u saradnji sa TV Kikinda osmislimo šta to naši građani mogu da videu gradu. Sugrađanima ćemo postavljati pitanja o tome koliko poznaju svoj grad. Ta pitanja neće biti teška ali će uključiti veći broj ljudi u “Turističku patrolu”. Svako od nas dobiće priliku da se bar jednom oseća kao turistički vodič, možda nauči nešto novo pa sutra kada bude imao priliku to znanje podeli sa svojim prijateljima, gostima. U “Turističku patrolu” smo uključili kikindske ugostitelje koji će tačne odgovore nagraditi simboličnim nagradama, pićem za dvoje, kafom za dvoje, sladoledom i slično, kaže Jasmina Milankov iz odseka za turizam Grada Kikinde.

Kada se kaže turista, obično se misli na goste iz zemlje ili inostranstva koji će posetiti naš grad. Mi smo se ovde prvestveno bazirali na lokalnog turistu, svakog od vas koji želi na drugačiji način da provede dan. A u tom danu potrebno je da stavi naočare turiste i poseti sve one lokalitete pored kojih redovno prolazimo a o njima ne znamo mnogo ili ne znamo sve.

– Osim već poznatih turističkih atrakcija koje Kikinda ima, pokušaćemo da prikažemo I nešto novo odnosno da Kikinđanima I svima koji budu gosti našeg grada ponudimo I neka druga mesta koja mogu obići. Uključujemo i svih devet sela Kikinde jer zaista mislim da koliko god to nije dovoljno istraženo, imamo potencijala u seoskom turizmu I zajedno sa onim što Kikinda nudi I što sela mogu da ponude, Kikinda može da bude mnogo vidljivija na turističkoj mapi Srbije, zaključuje Milankov.

Premijerno, “Turistička patrola” emitovaće se u “Dnevniku” TV Kikinda svakog dana počevši od ponedeljka 3.avgusta. Mini serijal biće dostupan gledaocima i na “Youtube” kanalu TV Kikinda kao i na zvaničnim profilima odseka za turizam Grada Kikinde i TV Kikinda na društvenoj mreži Facebook. Radosno iščekujemo Vaše utiske i fotografije sa lokacijama koje ste posetili u Kikindi.