Od početka epidemije do sada u Bolnici otkriveno 17 pozitivnih na korona virus

Prvi slučaj korona virusa u Kikindi otkriven je 10. marta kod pacijenta koji je u Opštu bolnicu došao zbog kamenja u bubregu, a Bolnica je preduzela sve mere da se spreči dalje širenje epidemije. Direktor dr Mirko Stoisavljević ističe da je dosta ranije sve u ovoj zdravstvenoj ustanovi pripremljeno za potencijalne obolele tako da se čitav sistem rada prilagodio nastalim okolnostima.

Kroz febrilnu ambulantu  u Bolnici prošlo je 340 pacijenata od kojih je 130 bilo na Infektivnom odeljenju na posmatranju i svi oni testirani su na korona virus. Od tog broja 17 je bilo pozitivno. Kompletan treći sprat i vertikala Bolnice na kom se nalazi interno, odeljenje, neurologija i onkologija sa ukupno 150 kreveta pripremljeni su za eventualni veći broj obolelih, ali za to nije bilo potrebe.

Od posledica korona virusa u našem gradu preminula su trojica muškaraca. Kako napominje naš sagovornik u protekle tri nedelje u Bolnici nije otkriven nijedan pozitivan pacijent. Polako se i Opšta bolnica vraća u redovan režim rada. Sve ambulante počele su sa radom i pregledi se zakazuju preko IZIS-a.

Dr Stoisavljević iskoristio je priliku i da se javno zahvali svima koji su u ovom teškom vremenu pomogli. Veliki je broj humanih ljudi i organizacija, a celokupna pomoć vredna je 4,3 miliona dinara. Najviše pomoći bilo je od nadležnog ministarstva i pokrajinskog sekretarijata. Među poslednjim donacijama je i sanitetsko vozilo sa kompletnom medicinskom opremom od Vlade Vojvodine. Najavljena rekonstrukcija Bolnice odložena je sa epidemijom i dr Stoisavljević očekuje da se ovaj proces nastavi čim se za to steknu uslovi.