Od 1. septembra vrtići će raditi punim kapacitetom

U vrtićima Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki” teku poslednje pripreme za početak nove školske godine. Prema rečima v.d. direktorice Kristine Drljić u novu 2021/2022. Školsku godinu upisano je 1.516 mališana.

Deca su raspoređena u 74 vaspitne grupe, a vrtići će raditi punim kapacitetom od 1. septembra. Od ukupnog broja upisane dece čak 120 njih je novoupisano i raspoređeno u jaslice, a svaki dan nam stižu nove upisnice, tako da na listi čekanja  imamo decu koja će u novembru i decembru napuniti godinu dana. Njihovi roditelji su zaposleni, tako da ispunjavaju uslov da budu primljeni u vrtić – istakla je Kristina Drljić.

Puni su kapaciteti i u celodnevnom i poludnevnom boravku.

-Moramo da se pridržavamo zakonski propisanih normativa, tako da je bilo neophodno da adaptiramo tri vrtića “Bambi” i “Kolibri” u Kikindi i “Maslačak” u Bašaidu. U ovim objektima izgrađena su nova kupatila i sanitarni čvorovi.U “Kolibriju“  je adaptirana do sada neuslovna prostorija za celondnevni boravak, a izgrađena je i nova radna soba za jaslice. U „Maslačku“ se dograđuje deo trpezarije, ali i manji prostor koji će se koristiti kao vešeraj. U kikindskim vrtićima radovi su završeni, a u Bašaidu su u samom finišu. Sredstva za radove obezbedio je grad Kikinda – dodala je naša sagovornica.

Stigla je i ostala nedostajuća oprema poput krevetića, pribora za jelo, posteljina, termosa za nošenje hrane. Kristina Drljić napominje da se deca u vrtiće primaju do 7.30 sati, nakon čega se objekti zaključavaju. Roditelji neće moći da ulaze u vrtiće, a kada dovedu decu obavezni su da nose maske.