Obuka vozača u kikindskim auto – školama…

Koliko smo naučili o saobraćaju i da li to svoje znanje možemo da primenimo u praksi, saznajemo na polaganju Vozačkog ispita. Ukoliko budući vozač nije dovoljno naučio pravu cenu kasnije plaća u saobraćaju.  Na samom startu, kada se kandidat odlučuje da počne sa obukom, obično se nalazi u dilemi: Kako odabrati auto školu, koja će mu uliti poverenje, da će naučiti sve što je potrebno, da će postati siguran vozač i da će početnička trema biti već na početku sankcionisana. U Kikindi radi više auto-škola i svaka ima razloge, zbog kojih je prisutna, svih godina unazad. Jedna od tih škola je auto-škola “Kijo”, koja ima već izgrađeno ime od poverenja, naveo je u razgovoru za našu TV kuću, vlasnik ove škole, Zoran Rosić. Kako je rekao on se obukom vozača bavi već 36 godina, počeci datiraju u školi “Signal”, nakon čega je otvorio svoju školu “Kijo”, koja egzistira 27 godina.

 

U ovoj školi je kandidatima omogućeno plaćanje u više rata, u smislu ispoštovanog dogovora, da obe strane budu zadovoljne. Inače, kako Rosić navodi ova škola je nekada imala sve kategorije i svoj lični autobus, na koji se obučilo 700 vozača D kategorije.

 

U auto školama se u poslednje vreme insistira na vozila dobre klase, koja uglavnom preovladavaju i na putevima, u ovoj školi je nedavno polunjen vozni park najnovijim modelima, koji prate svetske standarde. I za AŠ “Stop” koja je jedna od najmlađih škola u Kikindi vlada velika zainteresovanost od strane budućih kandidata, između ostalog i zbog toga što su ozbiljni u obuci kandidata, a ujedno uvode i inovacije.

 

 

AŠ “Stop” takođe pruža mogućnost obuke za više kategorija i to na odloženo plaćanja u 15 rata administrativnim zabranama, navela je u svojoj izjavi Ivana Udicki, administrativni radnik u auto-školi “Stop”.

 

Ono što budući kandidat sasvim sigurno mora da zna to je da za koju god se AŠ opredeli, primarna funkcija ovih škola je da se kandidat u obuci nauči na sve spretnosti i što bolje tehnike vožnje dobrog i sigurnog vozača, što mu pružaju ove dve AŠ-e.