Obuka prve pomoći

Svetski Dan prve pomoći obeležava se svake godine druge subote u septembru. Tim povodom kikindski Crveni krst organizuje obuke kako bi što više školske dece i mladih bilo obučeno da pruži adekvatnu prvu pomoć povređenima. U toku je obuka za učenike Srednje stručne škole “Miloš Crnjanski”. Cilj svetskog Dana prve pomoći je da se skrene pažnja javnosti otome koliko je važno znanja iz ove oblasti za individualnu i društvenu zajednicu. Prva pomoć je prepoznatljiv simbol organizacije Crvenog krsta širom sveta.

-Realizujemo obuke za decu i mlade. Ovogodišnji slogan je “Nezgode ne znaju za koronu. Prva pomoć je uvek potrebna” – istakla je Danijela Bjeljac, sekretarka Crvenog krsta Kikinda.

Osim za školsku decu i mlade obuke prve pomoći realizuju se zaposlene u raznim organizacijama sa pripadnicima specijalizovanih jedinica civilne zaštite. Znanje prve pomoći može osnažiti svakog od nas i učiniti nas sposobnim da spasimo nečiji život.Obuka prve pomoći građana čini društvenu zajednicu sigurnijom i jačom, odnosno spremnom za različite vrste izazova poput prirodnih katastrofa ili drugih vrsta nesreća i okolnosti koje se dešavaju u modernom dobu.